ОСТАННІ НОВИНИ

У більшості водоймах Львова купатися заборонено

|

Незважаючи на те, що купальний сезон триває понад місяць, на Львівщині майже ніде не можна купатися. За статистикою у нашій області 2 великі річки, 5 середніх, 235 малих річок, а також 2095 ставків та озер. Головне управління з питань надзвичайних ситуацій у Львівській області дозволило купатися лише в двадцяти водоймах. „Ми перевіряли 24 водоймища, лише ті, на перевірку яких отримали заявку,“ – пояснює начальник центральної рятувально-водолазної служби Роман Фіца.

Цього року вперше на Львівщині була створена комісія, яка перевіряла готовність водоймищ до купального сезону. До її склади увійшли представники ГУ МНС ЛОДА, ГУ МНСУ у Львівській області, санепідемстанції, рятувально-водолазна служба та багато інших. Кожне із відомств виставляло свої вимоги до водоймищ, всього таких вимог було 14. „20 водних об’єктів, які ми називаємо готовими до купання, точно виконали 4 вимоги по забезпеченню безпеки. За якість води чи за присутність санвузлів ми не відповідаємо,“ – говорить начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Олексій Титаренко. Недотримання вимог безпеки призводить до летальних випадків. Протягом півроку на водоймах Львівщини загинуло 8 людей. „Це значно менше ніж за минулі роки, проте погода лише починає усміхатися купальникам. І вже за останні вихідні загинули чотири особи,“ – говоритьт пан Титаренко. Усі загиблі – молоді чоловіки.

Роман Фіца наголосив, що найчастіше причинами трагедії стає чарка, або чарка плюс незнання дна водойми. Саме тому рятувальники пропагують серед населення два основні правила, які необхідно знати купальникам під час відпочинку на воді: „Не знаючи броду, не лізь у воду“, „Купання й алкоголь несумісні!“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *