ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни запалили символічний олімпійський вогонь

|

Львів’яни приєдналися до Міжнародної естафети Олімпійського вогню. Кілька хвилин тому львівські спортсмени, тримаючи у руках символічний Олімпійський вогонь, пройшли естафету на проспекті Свободи. Майбутнім олімпійцям вогонь передав олімпійський чемпіон з важкої атлетики Петро Король.

Справжній олімпійський вогонь прибуде сьогодні з Москви до Києва о 13 годині 30 хвилин, а за декілька хвилин в нашому місті перед Оперним театром розпочнеться спортивне свято. В цьому році до ідеї Олімпійського єднання приєдналися 33 країни і наша держава є однією з них. Однак, під гаслом міжнародного олімпійського єднання – передай вогонь, єднаючи світ, – справжне свято сьогодні відбуватиметься у Києві. Пронести олімпійський вогонь у столиці матимуть нагоду і львів’яни – олімпійський чемпіон з гімнастики Богдан Макуц та ректор інституту культури, заслужений тренер України Мирослав Герцик.

“Львів має особливу олімпійську традицію, бо саме тут ще на початку 20-го сторіччя зародився олімпійський рух. А сьогодні в активі львів’ян 12 золотих олімпійських нагород” – наголосив на урочистому відкритті львівського олімпійського свята заступник голови ЛОДА Богдан Матолич.

Нагадаємо, Львівщину на цьогорічній олімпіаді представлятимуть щонайменше 8 спортсменів: боксер Ігор Пащук, велосипедист Ярослав Попович, борець Ірина Мельник-Мерлені, лучниці Катерина Палеха та Юлія Лобженідзе, лучник Дмитро Грачов, а також Леся Леськів і Юля Коростильова, які змагатимуться в кульовій стрільбі. За словами виконавчого директора відділення національного олімпійського комітету у Львівській області Івана Яремка, найбільші надії Львівщина покладає на жінок – Ірину Мельник-Мерлені та Катерину Палеху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *