ОСТАННІ НОВИНИ

Міськвиконком впорядковує земельні відносини з ринками

|

Міськвиконком візьметься за ринки, які й досі не врегулювали земельних відносин з міською радою. За інформацією начальника відділу торгівлі та послуг міської ради Михайла Задорожного, в нашому місті є 14 ринків, які не уклали угоди щодо землекористування.

Загальна площа земель, які сьогодні займають львівські ринки, становить 280 тисяч квадратних метрів. Однак, по великій частині цієї площі земельні відносини не врегулювано. Внаслідок цього міський бюджет недоотримує значну частину коштів. “Це питання треба вирішувати негайно і категорично – або узаконити земельні відносини, або ліквідовувати торгові точки. Адже на цьому лише виграє дохідна чатина міського бюджету,” – заявив на сьогоднішньому засіданні міського виконавчого комітету Михайло Задорожний.

Відтак члени виконкому дійшли спільного висновку про необхідність створення концепції, яка б чітко проілюструвала реальну потребу в тому чи іншому ринку. А заступнику міського голови з питань промисловості та підприємництва Володимирові Яніву доручили протягом місяця провести детальний аналіз кожного ринку та напрацювати конкретні пропозиції, щодо впорядкування діяльності ринків міста.

Загалом у Львові функціонує 40 ринків. Поступлення від ринкових зборів з початку цього року становлять 2 мільйони 110 тисяч гривень.Незважаючи на неврегульованість земельних відносин з міською радою Південний та Краківський ринки щорічно сплачують до міської скарбниці по 335 тисяч та більше 400 тисяч гривень відповідно. За прогнозами міських чиновників, після проведення інвентаризації ця сума може бути набагато вищою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *