ОСТАННІ НОВИНИ

Проблеми заробітчанства обговорювали на конференції

|

Учора в нашому місті проводили науково-практичну конференцію „Заробітчанство як вибір майбутнього” (проблеми соціально-психологічної адаптації дітей, батьки яких перебувають на заробітках за кордоном). Під час конференції говорили про соціальні масштаби українського заробітчанства, вплив трудової міграції на родинне життя і перспективи українського суспільства у зв`язку з цим, також порушували питання про права соціальних сиріт і зобов`язання держави щодо дотримання цих прав – повідомляє прес-служба Львівського обласного центру роботи з науковою молоддю.

За словами заступника голови ЛОДА Богдана Матолича, статистичні дані про кількість заробітчан дуже різні:за неофіційними даними за кондоном працює 300 тисяч львів”ян; виявлені методом опитування під час перепису населеня – 180 тисяч; а згідно з дослідженнями, які провела ЛОДА – до 110 тисяч трудових мігрантів з Львівщини. За результатами дослідження, в області нараховується майже 19 тисяч дітей, які залишились без одного з батьків; 4 тисячі 360 дітей, що залишились без обох батьків внаслідок трудової міграції.

ЛОДА звернулась до міністерства у справах сім”ї, молоді та дитини, щоб організувати проект з дослідження цих процесів. Львівська конференція це початок цього проекту. Наступним кроком буде розробка заходів з адаптації дітей, з соціальної опіки, дослідження, в яких умовах вони живуть та виховуються, буде відпрацьовано схему, як працювати з цією категорією дітей, щоб вони не піддалися впливу вулиці та негативних процесів. ЛОДА також звернулася з офіційними листами до посольств в державах Східної Європи. „Від результатів конференції залежить, яка політика буде проводитись в державі, бо власне Львівській області належить ініціатива загальнодержавногго проекту із захисту дітей трудових мігрантів. Львівська область першою поставила питання роботи з новою категорія соціальних сиріт, а висновки роботи конференції очікують у Міністерстві у справах сім”ї та молоді”, – повідомив начальник Головного управління у справах сім”ї та молоді Львівської облдержадміністрації Ярослав Кашуба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *