ОСТАННІ НОВИНИ

Карпатські шамани заспівають на весь світ

|

Сьогодні у Палаці Потоцьких журналістів ознайомили з екстраоригінальним музичним проектом “Самана”. “Самана” – це три альбоми: “Літаючі чарівники”, “Ластівки” та “Білий птах або чайна церемонія в 14 ходів”. У музичних композиціях цих альбомів можна впізнати мотиви карпатських замовлянь, тібетську та якутську школи горлового співу, лірико-містичні балади, а також етнічні мотиви для медитації.

Самі творці “Самани” трактують проект ще й як “містерію земної і космічної зустрічі героїв Маріни та Лао”. Саме Маріна (Маріна Курсанова) та Лао (Андрій Явний) є вокалістами “Самани”. “Усі заговори, які ми використовуємо у своїй творчості є абсолютно правдивими, – говорить Андрій Явний, – їх використовували карпатські шамани, чарівники та мольфари, а зібрала до купи моя бабуся – зцілителька Анастасія Явна, яка лікувала Андрея Шептицького”. Проте пан Явний наголосив, що в альбомах не використовується чорна магія. “Своїм співом ми намагаємося принести до слухача духовність та добро,” – зазначив Андрій.

Після закінчення роботи над “Саманою”, організатори планують провести масштабний світовий тур по найбільших країнах світу. Організатори впевнені, що унікальний сплав шаманських замовлянь з архаїчним карпатським співом, сучасними ритмами та модною музикою зроблять проект популярним далеко за межами України. Тим більше, що у світі немає аналогів “Самани”. “Ми прагнемо, аби світ став кращим і щоб у світі дізналися про надзвичайну країну – Україну,” – це одна з причин, чому Маріна та Лао запустили проект

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *