ОСТАННІ НОВИНИ

Андрій Шкіль хоче очолити оргкомітет з відзначення ювілею Львова

|

Андрій Шкіль претендує на місце голови оргкомітету з відзначення 750-ї річниці заснування міста Львова – про це він заявив журналістам на прес-конференції з нагоди прийняття Верховною радою постанови “Про заходи щодо підтримки соціально-економічного розвитку міста Львова у зв’язку із 750-річчям заснування”. До слова, Андрій Шкіль і є автором Проекту зазначеної Постанови.

Згідно з Постановою, у Державному бюджеті України на 2005 рік окремим рядком буде передбачено фінансування у розмірі 50 млн. грн. заходів з реставрації і впорядкування пам’яток культурної спадщини та історичної забудови центральної частини міста Львова. Зокрема, 2 млн. 525 тис. грн. Планується виділити на реставрацію палацу Потоцьких, 1 млн. 320 тис. грн. – на реставраційні роботи ансамблю Св. Юра, 1 млн. 445 тис. грн. – на проти аварійні роботи театру ім. М. Заньковецької. Також окремим пунктом у Постанові будуть закладені кошти на відновлення львівських парків – сума наразі не відома.

Слід зазначити, що це вперше за часи незалежності у державний бюджет закладено кошти на відновлення та впорядкування окремого міста. Всього Постанова передбачає фінансування протягом 2005-2006 років у розмірі 114 млн. 6 тис. грн – повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *