ОСТАННІ НОВИНИ

„ПОРА!” нагадує про існування Конституції

|

Громадська компанія “ПОРА!” проводить сьогодні акцію „ПОРА згадати Конституцію”. Біля місцевих органів влади – Ратуші та ОДА стоїть кілька людей з транспарантами: “Пора згадати Конституцію”, “Пора відстоювати права” та “Забудьте про страх і байдужість”. Окрім цього при вході кожному роздають спеціальне видання Конституції, де відзначено статті, які найчастіше порушують.

Загалом планують розповсюдити 250 екземплярів Основного закону, більше 150-ти вже роздано. Подібна акція проходить сьогодні по всіх регіонах України.Організатори кажуть, що ставлення до цієї акції у чиновників різне, деякі охоче беруть тексти Конституцій і кажуть “так тримати”, інші ж уникають розповсюджувачів, дивлячись на них байдуже. Мета акції — привернути увагу українських громадян до численних порушень Конституції режимом Кучми. А спеціальний текст основного закону вони роздають чиновникам для того, щоб вони нарешті вивчили її, бо, як зазначила одна з організаторів, її прагнуть змінити, бо не знають чи не розуміють. Також виставлено спеціальний стенд, на якому кожен зможе написати, чи справді у нас порушується Конституція.

“Ми прагнемо щоб всі чиновники зрозуміли — пора вже дотримуватись Основного закону України, а звичайні громадяни — що пора його відстоювати” – наголошують активісти ГК “ПОРА” у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *