ОСТАННІ НОВИНИ

Авта “захаращують” центр Львова

|

Центральні вулиці Львова “захаращені” припаркованими машинами, що стає на перешкоді швидкому просуванню транспорту церез центр міста. Проблеми руху транспорту в центральній частині міста та напрямки покращення стану доріг за круглим столом сьогодні обговорили представники міської влади, депутати міської ради та ДАІ УМВСУ у Львівській області.

Кількість транспорту, яка курсує через центр Львова, за остані роки різко зросла. А пропускна спроможність вулиць зменшується – головним чином через авта, які водії паркують у невідведених для цього місцях. “Наші вулиці буквально захаращені припаркованим транспортом. Тому пропускна спроможність вулиць (точніше їхня ширина) з кожним днем зменшується,” – наголосив старший інспектор ДАІ УМВСУ у Львівській області Михайло Чернишук. Невирішеною нині залишається і проблема з визначенням місць для будівництва багатоповерхових та підземних стоянок. За словами Михайла Чернишука, будівництву підземних стоянок заважатимуть поверхневі води, а багатовповерхові стоянки навпаки є реальністю. Однак і вона потребує чималих коштів. Не сприяє нормальному транспортному руху система світлофорних об’єктів, яка працює однаково і вдень і вночі, у будні та на вихідних. “Світлофорні об’єкти мають працювати у гнучкому режимі, адже потік транспорту в різну пору дня також різний” – зазначив пан Чернишук.

Попри назрілі транспортні проблеми, міська влада й досі не змогла створити програму, яка б комплексно підійшла до розв’язаня цього питання. „Схеми, які ми розглядали були лише для марштрутівок, які створюють найбільшу проблему в місті. Однак це не була комплексна програма покращення руху,“ – зазначила депутат міської ради Віра Лясковська. А на думку народного депутата України Петра Олійника, міська влада також має створити програму виносу з ценру міста офісів та підприємств, а натомість зосередити в центрі Львова туристичну базу та сферу послуг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *