ОСТАННІ НОВИНИ

Податківці викрили фіктивну мережу підприємств

|

Податкова міліція Львівщини викрила та припинила діяльність потужного конвертаційного центру, повідомляє прес-служба ДПА у Львівській області. Розслідування встановило, що один із мешканців нашого міста створив мережу, до складу якої увійшли 9 приватних підприємств. На посади директорів цих фірм підозрюваний призначив своїх людей. Мережа підприємств була створена для конвертації безготівкових коштів, які надходили від реально існуючих суб’єктів підприємницької діяльності.

Зазначені 9 фіктивних підприємств надавали реальним фірмам податкові накладні, акти виконаних робіт та наданих послуг. Таким чином, і реальні фірми занижували свої податкові зобов’язання з податку на додану вартість. Кошти, які поступали на рахунки фірм-“конвертаторів” знімалися готівкою у Львівській філії одного з українських банків. З 2002 по 2003 рік через ці рахунки було перераховано понад 16 мільйонів гривень. В результаті діяльності “конвертаторів” втрати бюджету склали 2 млн. 127 тис. гривень, повідомив голова ДПА у Львівській області Мирослав Хом`як.

Організатор злочинного угруповання та 4 його спільники зараз перебувають під арештом. Встановлюються інші особи, причетні до діяльності конвертаційного центру, вживаються заходи щодо відшкодування нанесених державі збитків.Це вже друга подібна справа у нашій державі. Перша була порушена в Полтаві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *