Борги за 57 статтею реструктуризують

|

Сьогодні Верховна рада прийняла закон „Про реструктуризацію заборгованості з виплат педагогічним, науково-педагогічним та іншим працівникам закладів освіти, передбачених статтею 57 закону України „Про освіту”, ― повідомив народний депутат України Тарас Чорновіл.

„З чотирьох законопроектів, які виносились на голосування два тижні назад, вибраний був закон, на превеликий жаль, чисто з політичних мотивів, саме той, який був виключно голою декларацією, — зазначив Тарас Чорновіл. — Цей закон набрав на засіданні 417 голосів. До нього було включено чотири поправки, які повністю переписали текст закону”.

Цей закон буде скерований на підпис до Президента України. Президент на протязі двох тижнів може або підписати його, або внести до нього свої поправки.

На розгляді у ВРУ перебувало чотири законопроекти про визнання державним боргу вчителям за ст.57 Закону про освіту. Автором першого є Тарас Чорновіл. Другий законопроект був внесений депутатами від фракції СДПУ(О). Третій законопроект внесений депутатами від „Нашої України”. Останній законопроект внесений депутатом Станісловам Ніколаєнком (фракція СПУ). На засіданні ВРУ був прийнятий законопроект з поправками, який запропонували депутати від фракції СДПУ (О).

Як повідомляло агентство, за 2003 рік педагогічними працівниками Львова подано в місцеві суди 9859 позовних заяв на суму 25,3 млн. грн., з яких задоволено ― 6114 на суму 14, 2 млн. грн. Відповідно виконавчою службою управління юстиції міста спрямовано відділам освіти райадміністрацій 3368 виконавчих листів на суму 7,4 млн. грн. Виконавча служба наклала арешти на рахунки відділів освіти райадміністрацій Львова в органах Держказначейства, з яких примусово стягнено 4336,5 тис. грн.

У 2003 році управління освіти оскаржило 1978 рішень місцевих судів, в касаційному порядку ― 54, подано 8 регресних позовів до Верховної Ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *