ОСТАННІ НОВИНИ

Любомир Буняк скасував рішення про реєстрацію ініціативної групи

|

Мер Львова Любомир Буняк скасував рішення про реєстрацію ініціативної групи з проведення місцевого референдуму з дострокового припинення повноважень міського голови Львова. Цим рішенням міський голова задовільнив протест прокурора, який вважає, що склад ініціативної групи не є прямим і вільним волевиявленням громадян.

„Опісля реєстрації ініціативної групи ми звернулися до прокуратури з проханням перевірити законність зборів членів ініціативної групи, які відбувалися 5 травня. Відтак, за результатами перевірки встановлено, що учасникам зборів надавали або обіцяли надати певну оплату за участь в цих зборах“ – розповів керуючий справами виконкому Олег Кузан. Оскільки збори було здійснено під матеріальним тиском, то рішення про склад ініціативної групи не вважають прямим волевиявленням громадян. За словами Олега Кузана, на цьому етапі „проведення референдуму“ вже можна поставити крапку.

Окрім цього, на сьогоднішній сесії Львівської міської ради депутати не проявили бажання розглядати питання про проведення референдуму. За інформацією, яку на початку пленарного засідання озвучив міський голова, понад 54 тисячі зібраних підписів визнано недійсними, оскільки значна частина підписних листів заповнена одним почерком, що суперечить статті 18 закону України „Про місцевий референдум“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *