ОСТАННІ НОВИНИ

Ініціатори референдуму змінюють тактику

|

Представники ініціативної групи з проведення місцевого референдуму з дострокового припинення повноважень міського голови Львова вважають, що до рішення місцевого суду Галицького району Львова, міська влада Львова не має права робити жодних кроків з приводу референдуму. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив один з ініціаторів референдуму Андрій Соколов.

За його словами, сьогодні о сьомій ранку у міській раді зібралася комісія для вивчення підписів, що їх передала ініціативна група. З-поміж 22 членів ініціативної групи комісія повідомила тільки двох – панів Александрова і Короткова. У їх присутності члени комісії виявили, що понад 4 тисячі підписних листів, тобто понад 50 тисяч підписів зроблені однією рукою, про що був складений відповідний акт, який отримали інші члени ініціативної групи.

Андрій Соколов каже, що такий поворот у справі не має кардинального впливу на перебіг процесу, адже комісія зобов’язана перевірити підписи, зробити свій висновок і передати у двотижневий термін підписи на розгляд міської ради. А вже рада протягом місяця повинна прийняти рішення щодо проведення чи не проведення референдуму. Якщо ж міська рада не проголосує за референдум, то ініціативна група звертатиметься до Верховної Ради України з проханням провести позачергові вибори міського голови та міської ради Львова. З іншого боку, міська рада не може розглядати питання про референдум до рішення суду, куди звернулися ініціатори референдуму минулого тижня, після того, як уповноважений чиновник відмовився приймати підписи на засвідчення. Тому зараз процес трохи зменшує обрети, адже слід дочекатися призначення розгляду справи і рішення суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *