ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція підбила підсумки затримання Ірени Тершак

|

Виконувач обов’язки начальника міської міліції Михайло Курочка зібрав сьогодні прес-конференцію, аби спробувати розвіяти деякі чутки про скандальний випадок затримання львівської кримінальної журналістки Ірени Тершак. На сьогоднішній прес-конференції були присутні люди, які викликали того дня міліцію, міліціонери, які затримували журналістку, черговий Залізничного райвідділу, начальник цього ж відділу, особисто Михайло Курочка та Ірена Тершак, а також добра тридцятка журналістів, яких зацікавила ця пригода.

Нагадаємо офіційне трактування цього випадку міліціонерами. Близько 18:00 28 травня за телефоном 02 від місцевих мешканців будинку на вулиці Садовій надійшло повідомлення про хуліганку в нетверезому виді, яка побила вікно парасолюю, вигукує нецензурну лайку та кричить: “Мені все можна, я маю на це право!”. “У мене маленький син, я не хотіла, щоб він чув ті крики, – говорить Віра Когут, якій, власне, вибили вікно, і яка викликала міліціонерів, – ми робили зауваження хуліганці, проте вона на них не реагувала, стукала в запасний зачинений вхід гуртожитку і продовжувала кричати: “Там живуть наркомани, непорядна сім’я, мені потрібно з ними поговорити. Все це перемішувалося брудною лайкою.” Через п’ять хвилин після виклику пані Віри, з’явився наряд патрульно-постової служби Залізничного району, який проходив неподалік піший обхід.

Керівник наряду прапорщик Петеляк розповів, що вони побачили жінку, яка була в нетверезому вигляді, а її плащ та сукня були розстібнутими. “Це ж не гарно, з вікон дивилися діти,” – говорить пан Петеляк. За його словами, пані Тершак кричала, що вона представник Президента і їй все можна. Через деякий час був викликаний міліцейський “бобік”, який відтранспортував правопорушниці у відділок. “Жодних фізичних заходів до пані Тершак ми не застосовували,” – наголосив підполковник.

Далі розповідає оперативний черговий Залізничного району майор Ігор Вітинський: “Для догляду я запросив нашу працівницю Марію Ковальчук, оскільки вона однієї статі із пані Тершак. Із вулиці ми запросили двох понятих. Наголошую, що під час обшуку в кімнаті не було жодного чоловіка! Я всіх попросив вийти і сам стояв першим за дверима. Через 5 хвилин ми побачили таке, чого ще ніхто не бачив. Пані Ірена відчинила двері і стояла в одних трусах. “Пані, шо з вами?” – вигукнув я, натомість вона мене вдарила під око. “Що пані?” – повторюю, ще один удар під око. Я її почав заспокоювати, але вона брикалася і виривалася, порвала мені сорочку і зірвала погон, тому ми були змушені використати спецзасіб – кайданки. Навіть після цього пані Ірена відмовилася одягнутися, тому ми накинули на неї її сукню.” За словами пана Вітинського через кілька годин пані Тершак дещо заспокоїлася, тому він навіть запропонував їй кави, а розмова перейшла у приємну бесіду.

Працівники міліції розповіли крім цього, що викликали до пані Тершак дві карети швидкої допомоги. Перший раз із психлікарні, проте медики сказали, що “це не наш клієнт”. Другу швидку викликали, бо затримана скаржилася на стан здоров’я. Необхідна меддопомога їй була надана. Начальник Залізничного райвідділу Іван Наугольник стверджує, що після проведеної експертизи крові потерпілої, виявлений рівень алкоголю, який межує із середнім та тяжким ступенями сп’яніння. За словами пана Наугольника, наступного дня після випадку, усі зібрані матеріали були передані в прокуратуру Залізничного району. “Я особисто спілкувався сьогодні із прокурором, він говорить, що днями прийме рішення по матеріалах,” – говорить Іван Наугольник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *