ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА підвищить рівень доходів населення?

|

Львівська обласна адміністрація вживатиме заходів для підвищення рівня середньої зарплати в області відповідно до розпорядження голови ЛОДА Олександра Сендеги. Згідно з ним до першого вересня цього року середня заробітня плата в області має бути не меншою за прожитковий мінімум – 365 гривень.

Серед заходів з підвищення рівня середньої зарплати стане щомісячний аналіз підприємств з метою виявити ті підприємства, в яких середня зарплата буде нижчою від прожиткового мінімуму. “Окрім цього, під час підведення різноманітних рейтингів основним критерієм змагальних процесів між підприємствами області стане дотримання державних гарантій величини зарплати” – наголосив заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич. За його словами, керівництво області звертатиметься також до асоціативних об’єднань підприємців і промисловців, щоб вони спільно врегулювали політику збільшення фондів зарплати. “Для дотримання цих заходів ми використовуватимемо важелі державного впливу. Якщо підприємства не дотримуватимуться державних гарантій величини зарплати, то з цього приводу передбачені різноманітні приписи та адміністративні стягнення” – зазначив Богдан Матолич. Окрім цього, до 1-го листопада керівництво області обіцяє погасити всю заборгованість по зарплаті, яка нині становить 89 мільйонів гривень.

На сьогодні в області налічується близько 42% людей, які отримують зарплату нижчу за прожитковий мінімум, а 13% заробляють менше 205 гривень. Наймешне заробляють працівники сільського господарства, готельних ресторанів, системи послуг, сфери розваг та охорони здоров’я. За рівнем середньої зарплати Львівщина посідає 12 місце серед регонів Ураїни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *