ОСТАННІ НОВИНИ

Республіканці не пікетували Сендегу

|

Пікетуваня офіційного помешкання голови обласної адміністрації Олександра Сендеги не відбулося. Учора ЛОО УРП “Собор” мала б пікетувати цей будинок по вулиці Єфремова, 13, проте рішенням суду, акцію протесту було заборонено. Як повідомив голова ЛОО УРП “Собор” Ростислав Новоженець, він таки був у скверику навпроти будинку, бо мав поінформувати ту групку людей, яка зібралася, незважаючи на те що, на оголошеннях про пікет було зазначено “заборонено рішеням суду”.

Р. Новоженець каже, що протягом п’ятнадцяти хвилин він пояснював людям причини того, що пікетування будинку голови ЛОДА заборонили. Передісторія пікету, за його словами виглядала так: у четвер вони подали заявку про пікет до міської ради, її відхилили посилаючись на ухвалу виконкому, за якою повідомлення про пікет має бути за два дні; на це республіканці не зважили і під час очної розмови сказали, що вони таки пікетуватимуть. Тоді “голова ЛОДА звернувся до мера і той власноруч підписав зверненя до суду”. Р. Новоженець наголосив, що цієї суботи стався безпрецедентний випадок, коли Галицикий суд працював у вихідний день, а засідання вів сам голова суду. Суддя теж не взяв до уваги ухвалу виконкому, але зважаючи на те, що цей пікет порушував би права громадян у вихідний день, рішення суду прийняли не на користь обласних республіканців – їх обмежили у праві на пікетування. Голова ЛОО УРП “Собор” погоджується, що, можливо, вони б і потривожили громадян, але чомусь на це усі зважають, а на те, що адміністрація не виконує рішення сесії облради і не дбає про українську мову – ні.

Він також зазначив, що у розмові з Олександром Сендегою, останній пообіцяв, що вживе невідкладних заходів, для виправленя ситуації. Хоч, водночас, Р. Новоженця, обурило те, що голова ОДА зробив усе, аби пікет заборонили, і вдавався до коментарів, які образили політичного опонента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *