ОСТАННІ НОВИНИ

Віктор Ющенко вимагає знайти розпалювачів міжнаціональної ворожнечі у Львові

|

Віктор Ющенко вимагає від Служби безпеки України знайти і покарати виконавців і замовників нападів на Російський культурний центр у Львові. Про це, як повідомили „proUA“ у прес-службі Віктора Ющенко, йдеться в листі, який Ющенко в п’ятницю направив Голові СБУ Ігорю Смешку.

„Регулярність і резонансність зазначених злочинів ставить під сумнів „хуліганську“ версію, якою оперує міліція, – пише Ющенко. – Йдеться про провокації, за якими стоять визначені політичні сили, зацікавлені в розпаленні міжнаціональної ворожнечі, дестабілізації ситуації в державі“.

На думку Ющенка, будь-які спроби порушити міжнаціональний мир і злагоду загрожують національній безпеці України, правам і свободам людини. Саме тому, на його думку, СБУ має підключитися до розслідування і „дати по руках тим, хто хоче розіграти національну карту“.

Раніше Ющенко, як нагадала прес-секретар лідера „НУ“ Ірина Геращенко, „привселюдно, через засоби масової інформації, звертався до МВС із вимогою надати Російському культурному центру і магазину російської книги у Львові цілодобову охорону з метою належного захисту і профілактики провокацій“. „Але керівництво МВС, як відомо, займається іншими, неприродними для міністерства функціями, далекими від охорони правопорядку“, – сказала Геращенко.

Як повідомлялося, 16 червня близько 18.30 троє невідомих зробили хуліганський випад на Російський культурний центр у Львові.

МЗС Росії охарактеризував напад на Російський центр у Львові націоналістичною вихваткою. МЗС РФ наголосило, що Російський культурний центр у Львові піддається нападам вже не вперше і МЗС Росії неодноразово закликало українську сторону вжити належних заходів із запобігання подібних провокацій і покарання винних. „Рішуче наполягаємо на цьому і зараз“, – йдеться в заяві МЗС РФ.

„Одночасно ми розраховуємо, що не тільки влада, але й інтелігенція України, насамперед діячі культури і мистецтва, скажуть своє вагоме слово. Настав час дати відсіч таким націоналістичним вихваткам“, – зазначається в документі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *