ОСТАННІ НОВИНИ

Димінський не поспішатиме повертати “Карпати” у вищу лігу

|

Концепція існування футбольного клубу “Карпати” має зазнати докорінних змін – такий основний лейтмотив сьогодньошньої прес-конференції почесного президента клубу, народного депутата України Петра Димінського. Основний акцент буде зроблено на підготовку власних кадрів, на формування повноцінної дитячо-юнацької школи.

Стосовно нинішнього становища “Карпат” Петро Димінський особливих ілюзій не плекає. Ставлення до перспектив повернення “Карпатам” трьох очок за гру проти “Борисфена” на сьогоднішньому засіданні Апеляційного комітету ФФУ президент “Карпат” визначив ще напередодні, виславши на гру до Кривого Рогу з “Кривбасом” дублюючий склад. Варто відзначити, що прогнози Димінського справдилися на всі сто – апеляційний комітет результат матчу з “Борисфеном” (програного “Карпатами” з рахунком 2:3) залишив в силі.

Прямих звинувачень у катастрофі львівського клубу Петро Димінський не висловлював, однак натяків не бракувало. І на адресу голови ФФУ Григорія Суркіса, “який повинен не ображатися на Димінського, а зробити певні висновки, якщо він вболіває за долю українського футболу”. І на адресу керівника обласної федерації футболу Ярослава Грися, “бо не можна жити і працювати в Галичині, а прапцювати в інтересах Суркіса” – принагідно Димінський пообіцяв поставити це питання на звітно-виборчій конференції обласної федерації. І на адресу головного тренера Мирона Маркевича – “якщо людина хвора, то вона повинна лікуватися (це з приводу перспектив Маркевича продовжити роботу з “Карпатами”) – принагідно Димінський запевнив, що жоден з колишніх тренерів “Карпат” на свою посаду не повернеться.. І на адресу міської та обласної влади, яка так і не відповіла на пропозиції “Карпат” стосовно перспектив співпраці. Принагідно Димінський зробив комплімент Михайлові Гладію – “це єдиний губернатор, який зробив щось для “Карпат”– він знайшов мене”.

А попри критику Петро Димінський зробив кілька по-справжньому цікавих заяв. Зокрема, пообіцяв представити до 10 липня нового тренера, причому дав зрозуміти, що у нього буде неукраїнське громадянство. Пообіцяв не зменшувати фінансування клубу, незважаючи на падіння у першу лігу (до речі, за словами пана Димінського, за фінансовими показниками клуб входить у першу п’ятірку в Україні). Пообіцяв, нарешті, не поспішати з поверненням у вищу лігу, поки клуб не буде готовий до виконання найвищих завдань. Хоча не виключив того, що повернення відбудеться уже наступного року. Сподіватимемося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *