ОСТАННІ НОВИНИ

4 млн. євро отримає Україна у рамках програми добросусідства ЄС “Польща-Білорусь-Україна”

|

У рамках програми добросусідства Європейського Союзу “Польща-Білорусь-Україна”, Україна та Білорусія отримають по 4 млн.євро, а Польща – 48 млн.євро на реалізацію спільних програм та проектів,, про це повідомили представники Ради “Єврорегіону Буг” під час засідання яке відбулося 16 червня у польському місті м. Бяла Подляска, повідомляє прес-служба Львівської обласної адміністрації. Участь у засіданні взяли представники Волинської, Одеської, Луганської та Львівської областей, а також керівники Люблінського воєводства (РП) та Брестської області (Білорусь).

У Львові функціонує Представництво української сторони у „Карпатському єврорегіоні”, де фахівці ведуть всю поточну роботу щодо функціонування єврорегіону, надають консультативні послуги та допомагають у підготовці заявок від господарських суб‘єктів на отримання фінансової допомоги для реалізації транскордонних проектів. Розвивається інформаціно-консалтингова мережа і агенції європейської інтеграції у районах, завдання яких – якнайширше залучення населення, підприємницьких структур, органів самоврядування до активізації транскордонного співробітництва, розробки і реалізації спільних з польською стороною проектів, у тому числі, за фінансового сприяння ЄС. Лише у 2003 році з шести спільних українсько-польських проектів міжнародної технічної допомоги України, які отримали фінансування за програмою малих проектів ТАСІС, п’ять отримано реципієнтами Львівської області, на загальну суму понад 880 тис.євро.

“Вступ Республіки Польща до Європейського Союзу ставить завдання щодо якісного формування нової моделі міжрегіонального співробітництва, – вважає голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега, – Об’єднавши зусилля, ми зможемо ширше використовувати можливості єврорегіону в якості лобістської структури у відносинах з європейськими фінансовими організаціями, зв’язуючої ланки для встановлення контактів з органами регіональних влад держав – учасниць єврорегіону “Буг”, партнера та координатора проектів міжнародного співробітництва”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *