ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська область та Люблінське воєводство підписали угоду про співпрацю

|

Голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега та маршалок Люблінського воєводства у м. Бяла Подляска (РП) урочисто підписали “Угоду між Львівською областю (України) та Люблінським воєводством (Республіки Польща) про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво”, повідомляє прес-служба обледржадміністрації.

.

Під час офіційного візиту у Люблінське воєводство делегація Львівщини на чолі з Олександром Сендегою взяла також участь у засіданні Ради “Єврорегіону Буг”. “У сучасних умовах проблеми, які виникають у басейні ріки Західний Буг, в першу чергу екологічні, виходять за межі однієї держави, більше того, окремої області чи воєводства. Їх вирішення потребує об’єднання спільних зусиль та можливостей української, польської та білоруської сторін. На думку фахівців, уже сьогодні потрібно створити Громадський Міжнародний Комітет з управління водними ресурсами басейну ріки Західний Буг. ”- підкреслив під час виступу Олександр Сендега.

На даний час асоційованими членами цього єврорегіону є два райони Львівської області: Жовківський та Сокальський. Статус асоційованого членства цих районів не дає у повній мірі вирішити комплекс проблем всієї території Надбужжя площею 7523,4 квадратних кілометрів (6 районів, міста Львів і Червоноград), де проживає майже півтори мільйона мешканців. У зв’язку з цим керівник Львівської області запропонував раді Єврорегіону розглянути питання про введення до складу дійсних членів транскордонного об’єднання “Єврорегіон Буг”:Сокальського, Жовківського, Золочівського, Кам’янко-Бузького, Буського, Яворівського та Радехівського районів, а також міст Львова та Червонограда, які територіально розміщені в басейні ріки Західний Буг.

Окрім цього, території запропоновані для включення до складу єврорегіону “Буг” мають чітку стратегію розвитку, орієнтовану на міжнародне співробітництво, володіють значним рекреаційно-туристичним потенціалом: Золочівський замок 17-го століття разом з Підгорецьким, Олеським та Жовківським замками, які несуть нашу спільну історію входять в “золоте” кільце Львова, що складає великий інтерес для туристів. Історія міста Львова, яке входить до спадщини ЮНЕСКО, тісно пов’язана з розвитком Надбузької території і сьогодні місто, претендуючи на повноправного учасника єврорегіону “Буг”, привнесе нову якість у функціонування цього міждержавного б’єднання, вважають представники Львівської області.

Пропозицію Львівщину розглянуть під час наступного засідання Ради Єврорегіону, яку відтепер очолюватиме представник Білорусії Леонід Лемешевський (голова Брестської облради).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *