Священикам не можна балотуватися від політичних партій

|

Нещодавно у місті Яремче Івано-Франківської області в приміщенні монастиря Святого пророка Іллі Монахів Студитів відбулася Двадцять третя сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ, у якій взяло участь 15 владик УГКЦ, які діють на території України. Під час сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії було затверджено рад постанов – повідомляє прес-секретаріат УГКЦ. Беручи до уваги специфіку теперішньої суспільної ситуації в Україні, учасники сесії Синоду вирішили, що священики не повинні балотуватися до державних органів влади усіх рівнів; надати дозвіл на балотування до органів місцевого самоврядування повинен місцевий єпарх. Водночас, священикам заборонили висувати свою кандидатуру до органів місцевого самоврядування від будь-якої політичної партії.

Владики вирішили затвердили проект структури листа-звернення з нагоди виборчої кампанії в Україні., прийняти за основу рішення оприлюднити проект листа „Інструкція для священиків на передвиборчий час”. Постановили взяти до уваги результати Митрополичого трибуналу у справах священиків Василя Каваціва та Василя Ковпака. Затвердили текст звернення до місцевих влад Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської областей та міста Львова.

Окрім цього вирішено надати Комісії у справах шкільництва Києво-Галицької Митрополії УГКЦ довгостроковий мандат для вирішення проблематики шкільництва в Україні з метою укласти угоди між Церквою та Державою у цій галузі. Наступну сесію Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ проведуть у вересні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *