ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських батьків вчитимуть виховувати дітей ранього віку

|

У Львові розпочинають спеціальний проект, орієнтований на допомогу батькам, які виховують дітей ранього віку – повідомляє прес-центр ГУ охорони здоров’я ЛОДА. Християнський дитячий фонд за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (UNICEF) в Україні впроваджує проект „Залучення членів місцевих громад до впровадження адаптованої програми розвитку дітей раннього віку партнерської організації NІРРА (Північна Ірландія): сприяння першим крокам „, який орієнтований на допомогу батькам, які виховують дітей раннього віку.

Проект розпочинають оскільки сучасні наукові дослідження свідчать про те, що в перші три роки життя людини формується 75% мозку і тим самим закладається основа для розвитку здорової особистості. Батьки, особливо молоді, як ніхто потребують певних знань та умінь, допомоги з боку фахівців – медиків, педагогів, психологів, соціальних працівників.

Мета цього проекту полягає у розробці та впровадженні тренінгової програми для батьків. Завдяки співпраці педагогів, лікарів, психологів, психотерапевтів, соціальних працівників в рамках проекту розроблено тренінгову програму для батьків, що виховують дітей раннього віку „Розвиток дитини раннього віку: з батьками до гармонії“. Львів обрано саме тим містом, де проводитимуться тренінги для батьків дітей раннього віку. Львівські спеціалісти вже ознайомились із тренінгом, і вже у червні – серпні підготовлені тренери будуть проводити тренінги для батьків. Основними тренінговими майданчиками визначено Перинатальний центр, навчально-дошкільний заклад „Ластівка“ № 41 та Комунальну четверту міську поліклініку м. Львова. Батьки, які братимуть участь у тренінгу отримають знання та навички із розвитку дитини раннього віку, догляду за нею. В рамках проекту буде підготований методичний посібник для батьків, знято ілюстративний фільм з розвитку дитини раннього віку, видані плакати та буклети.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *