ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським паркам – єдиного господаря

|

Тринадцять парків, три лісопарки та багато інших зелених зон Львова сьогодні обслуговують декілька господарів – комунальні та приватні підприємства, які виграли тендер на роботи з догляду за зеленими зонами міста. Кожен з них самостійно вирішує, як і коли проводити покіс, прибирати та вивозити сміття, ремонтувати доріжки та відновлювати освітлення.

“Львівські парки нині знаходяться в непоганому стані, хоча фінансування доволі обмежене. Щоб довести наші парки до ідеального стану, потрібне спільне управління, яке б розробляло генплани, контролювало політику озеленення та відстежувало використання бюджетних коштів. Паркам потрібен один господар” – вважає директор МКП “Зелений Львів” Андрій Космеда. На його думку, лише за цих умов можна буде організувати налагоджену та систематичну роботу з догляду за зеленими зонами міста, адже кожен знатиме, за що відповідає. Сьогодні за парками доглядають кілька приватних та комунальних структур, в результаті чого догляд за зовнішнім виглядом відпочинкових зон Львова до кінця не продумано. Наприклад, як стверджує інженер з озеленення відділу благоустрою управління інженерного господарства ЛМР Оксана Бура, сьогодні й досі не зрозуміло, хто саме має доглядати за міськими фонтанами.

Цьогоріч місто планує капітально відремонтувати парк “Залізна вода”, Стрийський парк, “Горіховий гай” та лісопарк “Погулянка”. На ці роботи з міського бюджету скерують 300 тисяч гривень. Загалом, щоб утримувати всі парки міста, за словами Андрія Космеди, щорічно потрібно не менше 15-ти мільйонів гривень. А цього року виділили лише 2 мільйони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *