ОСТАННІ НОВИНИ

Обласну прокуратуру відпікетували

|

Під стіни обласної прокуратури зібралося близько ста людей, які незадоволенні її роботою. Організатори акції “Прокуратура кому ти служиш?” – громадська організація Комітет свободи та міський осередок ВО “Свобода”. Учасники пікету протестували проти репресій з боку прокуратури, закликали її працівників займатися своїми справами і не втручатися в політику.

Як повідомив голова ЛМО ВО “Свобода” Микола Величкович, причиною до протесту є те, що останім часом людей переслідують за політичні інтереси, особливо за симпатії до опозиціонерів. Приводом для збурення у “Свободі” стало переслідування заступника голови ГО Комітет свободи Ярослава Свелеби після пікету першого травня. “Після того, як різним партіям не дозволили походи по місту першого травня, Я. Свелебу почали розшукувати через пресу, переслідувати. Сьогодні ми також намагаємося продемонструвати прокуророві, що представник “Свободи” ні від кого не ховається, сам прийшов під стіни прокуратури і готовий до розмови” – наголосив М.Величкович. Щоправда, незважаючи на заклики, аби прокурор вийшов і публічно порозмовляв зі Свелебою нічим не закінчилися, перший залишився глухим до прохань громади. М. Величкович також наголошував, що це лише початок репресій напередодні виборів Президента України. У майбутньому представники ВО “Свободи” мають намір залучати до акцій протесту інші опозиційні партії, робити вуличні акції масовішими та радикальнішими.

Під час пікету також розповсюджували заяву ЛМО ВО Свобода, одним з пінктів якої є: “Вимагаємо порушити справу проти організаторів комуністичної провокації, яка була проведена у Львові 1 травня всупереч забороні суду та волі громадськості”. Пікетуючі закликали прокуратуру припинити провокації опозиційних сил, не затягувати справу Хом’яка, справу “Папіруса”, боротися з бандитизмом, а не з власним народом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *