ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Жовківської райради просять виділити їм грошей

|

Депутати Жовківської районної ради звернулися до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України з проханням усунути порушення у нормативно правових актах, що регулюють бюджетний процес, та виділити з Державного бюджету додаткові кошти на фінансування інвестиційних проектів у 2004 році згідно поданих пропозицій Жовківською райрадою та Львівською облрадою. Подаємо текст звернення:

Шановні Володимире Михайловичу та Вікторе Федоровичу!

Жовківський район Львівської області являє собою територію із нерозв’язаними соціально-економічними та екологічними проблемами. У зв’язку з дотаційністю районного та місцевого бюджетів район не має змоги самостійно розв’язати проблеми реалізації інвестиційних проектів соціального спрямування.

Зокрема, для проводження будівництва школи у м. Жовква, реставрації пам’яток архітектури, газифікації м. Рава-Руська, сіл Добросин, Воля –Висоцька, Мацошин, Стара Скварява газифікації інших населених пунктів, враховуючи той факт, що рівень газифікації району є найнижчий в області, а також для побудови навчальних закладів у селах району, потрібні значні капіталовкладення. Місцевий бюджет не може забезпечити фінансування цих об’єктів.

Для надання субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам, районом були подані пропозиції до Уряду України щодо фінансування першочергових об’єктів на загальну суму 750 тис. грн.., при загальній потребі майже 9 млн. грн.. Проте навіть цієї незначної суми район з державного бюджету так і не отримав.

Поряд з тим, нам стало відомо, що згідно з Постановами Кабінету Міністрів України №509 і №510 від 19 квітня 2004 року загалом з державного бюджету виділено субвенції регіонам на суму 800 млн. грн., з яких, при запланованих 18 млн. грн., у Львівську область поступило лише 6,2 млн. грн., при цьому всі ці кошти були спрямовані лише у Миколаївський, Дрогобицький, Перемишлянський райони та м. Стрий, що суперечить закріпленим в бюджетному кодексі принципам розподілу даних коштів. Такий розподіл коштів не сприяє розв’язанню проблем регіонів, породжує недовіру депутатського корпусу та населення району до центральних органів законодавчої та виконавчої влади.

У зв’язку з цим, ми, депутати Жовківської райони ради, звертаємося до Вас з проханням вжити заходів щодо усунення порушення нормативно правових актів, які регулюють бюджетний процес в Україні, а також виділити з Державного бюджету кошти на фінансування інвестиційних проектів у 2004 році згідно поданих пропозицій Жовківською районною радою та Львівською обласною радою. Такий крок сприятиме розв’язанню соціально-економічних проблем у районі та підвищить авторитет центральних та місцевих органів влади.

З глибокою повагою

Голова Жовківської районної ради І. Максимів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *