ОСТАННІ НОВИНИ

Обласні нашоукраїнці захищають студента “Львівської Політехніки”

|

Керівництво Львівського обласного представництва Блоку “Наша Україна” висловило своє обурення з приводу затримання правоохронцями студента “Львівської Політехніки” за розклеювання ним листівок з написом “Хто нажився на бензині?”. Порушувати проти нього кримінальну справу не доцільно – йдеться в офіційній заяві. Подаємо повний текст документу:

11 червня близько 4 год. ранку працівники одного з райвідділів УМВС м.Львова затримали студента Національного Університету „Львівська Політехніка” Олега Лопушанського, який в цей час мав при собі листівки з написом „Хто нажився на бензині?”. На листівці були також зображені портрети президента Кучми, прем’єра Віктора Януковича та глави АПУ Віктора Медведчука. Щодо затриманого студента склали протокол про адміністративне правопорушення і вилучили поліграфічну продукцію.

Як вдалося з’ясувати, студент належить до однієї з молодіжних громадських організацій, є симпатиком „Нашої України” і, розклеюючи листівку, в такий спосіб виявляв свою громадянську позицію та прагнув з’ясувати причини чергової гострої економічної кризи в Україні. Львівське обласне представництво блоку Віктора Ющенка „Наша Україна” обурене кроками правоохоронців, які бачать у вчинкові студента образу честі та гідності вищих посадових осіб України і прагнуть відкрити щодо нього кримінальну справу. Ми солідаризуємося з молодіжною ініціативою з’ясувати причини нинішніх криз і ставимо високим чиновникам те саме питання „Хто нажився на бензиновій кризі?” і заявляємо, що ніхто, в тому числі й правоохоронні органи не можуть обмежувати конституційні права громадян на свободу слова, волевиявлення, право мати відповідь на ті питання, що нині турбують значну частину українського суспільства.

Львівське обласне представництво Блоку Віктора Ющенка „Наша Україна”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *