ОСТАННІ НОВИНИ

Самбірська колонія розпочала фестиваль “Червона калина”

|

Минулої суботи самбірська виховна колонія відкрила 13-й всукраїнський фестиваль “Червона калина”, у якому беруть участь 11 виправніих закладів для неповнолітніх з усіх регіонів України та одна колонія з Молдови, повідомляє прес-служба Львівської обласної адміністрації. Фестиваль розпочався у Самборі, оскільки минулого року саме представники тутешньої колонії вибороли перемогу.

На фестиваль запрошують батьків та близьких родичів засуджених підлітків, тож вони мають можливість більше поспілкуватися між собою. У програмі фестивалю передбачено конкурси маршової пісні, конкурсанти пробують себе у ролі акторів, а також демонструють жюрі та присутнім вироби виготовлені власними руками. Журі, до складу якого здебільшого входять працівники служб у справах неповнолітніх, соціальних служб та служб для молоді, оцінять здібності та таланти учасників фестивалю. При виборі переможця членами жюрі окрім творчих здібностей молодих людей враховуватимуться і умови перебування засуджених.

Самбірська колонія налічує близько 250 засуджених хлопців від 16 до 22 років. Завдяки договорам з підприємствами засуджені мають можливість працювати та отримувати заробітну плату, а колонія одна з небагатьох змогла стати не дотаційною. На території закладу засуджені навчаються у школі та профтехучилищі, здобувають фах слюсарів, токарів, зварювальників. Цього року 48 засуджених закінчують 9 клас, 25 – 11 клас.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *