ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради проінспектували артсклади у Брюховичах

|

Депутати Львівської міської ради і представники громадськості Львівської області оглянули артилерійські склади з боєприпасами Західного оперативного командування Сухопутних військ України, які дислокуються коло Брюховичів. Мета відвідування складів – вивчення дотримання заходів безпеки на потенційно небезпечному військовому об’єкті. Супроводив народних депутатів начальник Управління озброєнь, заступник командуючого військами Західного оперативного командування, генерал-майор Володимир Попович.

Депутати ознайомилися із зразками боєприпасів, що зберігаються на складах, їх технічними характеристиками. Генерал-майор Попович наголосив, що найбільшу небезпеку становлять реактивні снаряди. Він також повідомив, що на розпорядження командуючого військами Західного оперативного командування вже до 1 серпня поточного року ці типи боєприпасів будуть вивезені за межі Львівської області, повідомили ForUm’у в прес-службі Міноборони України.

Генерал-майор Попович закликав представників місцевої влади і народних депутатів активніше допомагати військовим в розв’язанні проблем з утилізацією боєприпасів, технічним забезпеченням складів, а також передислокацією від населених пунктів найбільш небезпечних баз.

На висновки державної комісії, за умов відповідного технічного забезпечення і повноцінного фінансування для ліквідації складів в Брюховичах знадобиться 2 роки. Усього з 2 млн. 447 тис. тонн боєприпасів, які зберігаються на 184 базах і арсеналах Збройних Сил України, 340 тис. тонн необхідно негайно утилізувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *