ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура опротестувала рішення виконкому

|

Прокуратура міста Львова внесла протест на рішення Львівського виконкому за номером 367 від 16 квітня 2004 року „Про порядок організації та проведення зборів, мітингів, пікетувань, вуличних походів і демонстрацій”, як таке, що суперечить статтям 39 та 92 Конституції України. Про це йдеться у відповіді прокурора Львова Володира Гураля на лист, скерований ЛОК КПУ на ім’я генпрокурора України Г. Васильєва.

Перший секретар ЛОК КПУ Олександр Калинюкпояснив, що мова йде про те, що права і обов’язки громадян щодо проведення масових та інших заходів встановлюються і регламентуються законом. Органи самоврядування не мають права видавати додаткові розпорядження та регламентувати це питання.

ЛОК КПУ у свою чергу ще у травні опротестувала цю постанову Львівського міськвиконкому у суді. Отож, якщо Львівський міськвиконком не відреагує на протест прокурора, його чутиме суд з КПУ.

Нагадаємо, 16 квітня Львівський міськвиконком прийняв рішення „Про порядок організації і проведення у місті Львові зборів, мітингів, пікетувань, вуличних походів і демонстрацій”. Запропоноване положення передбачає, що громадяни та організації повинні повідомляти про свої наміри місцеві органи влади за два робочих дні. Положенням заборонено проводити масові заходи на проїжджій частині дороги (окрім походів та демонстрацій); на газонах, квітниках; навпроти центрального (ближче 7 м), аварійного входу, входу до підсобних приміщень, гаражів та на під’їзних дорогах адміністративних будинків; у випадку недотримання санітарних норм – повідомляє „Вголос“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *