ОСТАННІ НОВИНИ

Протягом двох днів у Львові говоритимуть про катування

|

Дводенний семінар “Протидія та запобігання катуванням у професійній діяльності адвокатів, журналістів, лікарів та активістів правозахисних організацій” стартував сьогодні в готелі “Гетьман”. Семінар проходить одночасно в чотирьох регіонах України: в Криму, на Луганщині, на Вінничині та у Львові, повідомив юрист-консультант Львівського центру документування тортур Остап Тимчій.

Семінар організований регіональним громадським благодійним фондом “Право і демократія” за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. За словами пана Остапа, робота семінару має на меті запобігти катуванням в структурах МВС. Для цього понад два місяці тому у Львові відкрився Центр документації тортур, який намагається зафіксувати акти тортур в закладах тримання МВС та СІЗО, а також ознайомити громадськість із отриманими даними.

Протягом двох днів у “Гетьмані” виступатимуть журналісти, правники, медики та інші фахівці, які досліджують тортури в Україні. Серед тем доповідей: “Катування та жорстоке поводження із затриманими та особами, взятими під варту, у закладах затримання МВС та СІЗО”, “Документування тортур у професійній діяльності адвокатів, правозахисників, лікарів та журналістів”, “Особливості фіксування наслідків катувань у судово-медичній експертизі” та багато інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *