ОСТАННІ НОВИНИ

Керівники фракційних груп облради досі не можуть домовитися

|

Сьогодні під час другої зустрічі керівники фракцій облради знову не змогли дійти компромісу. Як повідомив голова комісії ВРУ, що вивчає ситуацію на Львівщині Анатолій Матвієнко, учора головам фракцій запропонували варіанти проведення сесії, а сьогодні вони мали визначити найбільш прийнятний для себе варіант. Представник “Соціальної справедливості” Ігор Дума заявив – “Сендак має піти з посади” – повідомив сьогодні під час прес-конференції А. Матвієнко. Хоч, на його думку, це не остаточне рішення і “вони ще будуть думати”.

“За законом Сендак може піти у відставку лише після того, як оголосить це на сесії, іншої форми немає” – наголосив голова комісії. Під час учорашньої зустрічі керівникам фракції пропонували кілька сценаріїв проведення сесії: що пленарне засідання може бути закритим, господарським і навіть, що депутати можуть ставити питані довіри-недовіри членам комісій чи керівництву, за умови відповідного рішення, але… “СС” досі не прийняла для себе жодного варіанту. “Не все зроблено з боку керівництва груп, для пошуку рішеня. Дуже багато сил витрачають на те, щоб доказати наявність підстав для образ, або на не зовсім стриману оцінку чиєїсь роботи”, – вважає Матвієнко. – “Якщо не буде переведено це в площину пошуку виходу, а – в площину вияснення і оцінки вчорашнього дня, то не буде перспективи розв’язання. У результаті наших консультацій ми таки змінили акценти, і готовність шукати рішення, що є позитивним результатом”.

Водночас, А. Матвієнко зазначив, що вони просили Ігоря Думу показати їм підписи за відставку Сендака, про які вже так багато говорять, але він відмовився, сказавши, що не має права оголошувати їх, наголосивши при цьому, що Сендак також не мав би поширювати інформацію у пресі. “Це право авторського документу” – прокоментував цей випадок голова комісії, а відтак вимагати вони не могли. Щоправда, в контексті цього Матвієнко додав ремарку “47 підписів – то дійте”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *