ОСТАННІ НОВИНИ

Робоча група ВРУ висновків щодо ситуації в облраді ще не зробила

|

За два дні своєї роботи п’ятеро представників робочої групи ВРУ, які приїхали вивчати ситуацію в облраді, ще не зробили конкретних висновків. Як зазначив сьогодні під час прес-конференції народний депутат, голова комісії ВРУ Анатолій Матвієнко, аби опрацювати надані документи, потрібно ще принаймні тиждень. Члени комісії також мають намір попрацювати в Києві з депутатами від Львівщини, а вже після цього зроблять свій висновок, який буде представлено у ВРУ.

А. Матвієнко повідомив, що протягом двох днів він мав зустрічі в обласній прокуратурі, СБУ, говорив з керівниками комісій та керівниками фракцій, заступниками голови облради. Під час зустрічі з головою ОДА Олександром Сендегою, депутат наголошував на тому, що той теж може вплинути на роботу сесії, і він “продемонстрував готовність”. А голова облради Михайло Сендак сьогодні сказав Матвієнкові, що він “готовий ініціювати сесію”.

У роботі М. Сендака, на думку голови комісії, теж були упущення, зокрема те, що він не сприяв розв’язанню ситуації, яка склалася в облраді, деколи робив нестримані заяви, які піднімали збурення серед опонентів. Проте представники комісії не зауважили в поведінці Сендака правових помилок, а лише суто людські. “Корінь ситуації не в прізвищі Сендака, а в політичному тискові на депутатів” – наголосив заступник голови комітету ВРУ з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Юрій Ключковський.

Наразі голова комісії припускає два варіанти розвязання ситуації, що склалася – або депутати домовляться і сесія розпочне свою роботу, або буде прийняте рішення про дострокові вибори (в судовому порядку або відповідним рішенням ВРУ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *