ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура не хоче поновлювати слідство за фактом смерті Івасюка

|

Прокуратура Львівської області надіслала лист голові ЛОО УРП “Собор” Ростиславу Новоженцю у відповідь на ухвалу віча-реквієму 27 квітня на вшанування пам’яті Володимира Івасюка. У листі, підписаному начальником відділу слідчого управління О.Денегою, наголошується, що прокуратура не вбачає підстав для поновлення кримінальної справи.

27 квітня 1979 року прославлений український композитор Володимир Івасюк загинув у Брюховицькому лісі під Львовом. За офіційною версією, Івасюк покінчив життя самогубством, однак значна частина української громадськості впевнена, що композитора було вбито за наказом тодішньої комуністичної влади.

Кримінальну справу за фактом смерті Володимира Івасюка було двічі відкрито у 1979 році, і остаточно закрито 17 січня 1980 року. Офіційна версія припинення слідства – те, що ніби-то було встановлено, “що В.Івасюк покінчив життя самогубством, перебуваючи в психічно-хворобливому стані – депресивній фазі цикломанії”.

Голова партії УРП “Собор” Анатолій Матвієнко, що перебуває сьогодні у Львові, коментуючи прокурорський лист, заявив, що його дивує такий точний діагноз, який міліція зуміла поставити уже покійному композиторові. Матвієнко пообіцяв скерувати депутатський запит з вимогою до правоохоронців дати пояснення цьому фактові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *