ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни привітають Єлизавету ІІ з Днем народження

|

Концетр ансамблю старовинної музики “Річеркаре” присвячений Дню народження королеви Великої Британії Єлизавети ІІ відбудеться завтра о 19 годині в Будинку органної та камерної музики. Захід організований завдяки Британські Раді у Львові та триватиме близько півтори години, вхід вільний.

“Річеркаре” відрізняється від інших фолькових груп тим, що використовує старовинні інструменти, або інструменти, звук яких максимально наближений до стародавніх, – розповів керівник ансамблю Андрій Легкий. Загалом концерт відбуватиметься завдяки роботі клубу англійської музики, що діяв останнім часом при Британській Раді. Коли матеріалу назбиралося на концерт, його не присвятили Дню народження королеви. До речі, в Британській раді журналістам так і не сказали скільки королеві виповнилося років. Забули, але послалися на те, що не гарно питати в жінки скільки їй років.

“Наш концерт стане хоча б не величким, але кроком в Європу,” – говорить учасник ансамблю та композитор Павло Гречка. Відтак 8 вокалістів та 6 інструменталістів виконають для публіки “Концерт для гобоя” Георга Генделя та “Оду на честь дня народження королеви Марії (1689 рік)” Генрі Персела. За словами регіонального менеджера Британсьбкої Ради Світлани Яворської, про концерт вже знають у посольстві, тому не виключено, що й сама королева отримає інформацію про те, що її хтось вітає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *