ОСТАННІ НОВИНИ

Судді, що позбавили перемоги боксера Романа Джумана, отримали рік дискваліфікації на двох

|

Судді Олегу Ліфанову, що судив скандальновідомий боксерський поєдинок у Львові між Романом Джуманом та угорцем Йожефом Матольчі, і не досудивши його до кінця, відбув до Києва, Федерація професійного боксу України оголосила сувору догану. Іншого суддю, Едуарда Савельєва, що замінив Ліфанова без згоди з супервайзером, і в результаті виніс помилкове рішення про перемогу угорця (за свідченням Савельєва, він просто переплутав боксерів, і невірно заповнив суддівську картку), відсторонено від суддівства в Україні на рік.

Нагадаємо, що 22 квітня цього року під час поєдинку за звання інтерконтинентального чемпіона за версією WBF між українським боксером Романом Джуманом і угорцем Йожефом Матольчі у ваговій категорії 69,9 кг., один із суддів – київський рефері Олег Ліфанов посеред поєдинку покинув свої обов’язки, нікого не повідомивши покинув зал, бо спізнювався на поїзд до Києва.

Замість себе він залишив суддю з Росії, який натомість, уже після поєдинку написав заяву про те, що він помилково присудив перемогу угорцеві, хоча сам переконаний у перемозі Джумана.

У підсумку двоє суддів – вже згаданий Савельєв і угорський арбітр віддали перемогу Матольчі, а нейтральний польський арбітр зафіксував перевагу Джумана.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *