ОСТАННІ НОВИНИ

Зелені зони Львова охоронятимемо разом з поляками та австрійцями

|

Австрійці, вірмени, росіяни, поляки, грузини та й самі українці протягом двох днів вирішували проблеми збереження зелених зон нашого міста – в готелі “Супутник” відбувалася конференція “Зелені міські зони: від проблем до їх вирішення”. Коференція проходила в рамках міжнародного проекту “Опрацювання стратегії збалансованого використання міських зелених зон і парків Львова”, який офіційно в нашому місті розпочався ще у квітні. Проект розрахований на 18 місяців.

За підтримки Європейської комісії ЄС (яка виділила понад 200 тисяч євро), проект виконується при співпраці магістрату Відня, міськради Львова та магістрату польського міста Сянока. За словами керівника проекту Герберта Вейдінгера, співпраця міст побудована на обміні досвідом. “Ми стараємося знайти нові шляхи захисту зелених зон, щоб вони якнайскоріше стали зеленими перлинами міста” – зазначив Герберт Вейдінгер. Через два місяці має з’явитися інтернет-сторінка цього проекту, яка інформуватиме громадськість про етапи його проходження. За словами координатора проекту “Зелене місто” при міській раді Сянока Роберта Бурого, міста-учасники проекту мають чимало схожих проблем, адже зелені зони Сянока пропорційні до зелених зон Львова та Відня.

За словами директора регіонального ландшафтного парку “Знесіння” Олеся Завадовича, найперше в рамках проекту проводиться низка підготовчих робіт – в парку “Знесіння” готується інформаційний центр, бібліотека, де можна буде отримати будь-яку інформацію про парки та про ведення туристичного бізнесу. Окрім цього, заплановано підготувати бізнес-плани ведення відпочинкового бізнесу для малих та середніх підприємців нашого міста. Кінцевою метою міжнародного проекту буде відпрацювання стратегії, яка б вималювала майбутню перспективу охорони зелених зон.

Парки і сквери Львова складають 10% території міста, що, за словами мера Львова Любомира Буняка, відповідно до європейських мірок не так уже й зле. Зараз найважливішими проблемами нашого міста є закріплення меж парків. Наразі вже підготовлена технічна документація з визначення меж Снопківського та Стрийського парків. Її незабаром мають затвердити на сесії Львівської міської ради. Як запевнив Любомир Костянтинович, до кінця року мають затвердити межі решти 12 парків Львова. “Ми хочемо зупинити процес самовільного захоплення паркових зон” – наголосив мер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *