ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина налагоджує зв’язки з Вашингтоном

|

Учора заступник голови облдержадміністрації Степан Лукашик зустрівся зі старшим банкіром з питань страхування інвестицій Корпорації Закордонних Приватних інвестицій (ОРІС, США) Стівеном Джонстоном.

Стівен Джонстон приїхав до Львова, щоб ознайомитись з економічним та інвестиційним кліматом в області, а також зібрати інформацію про проекти, які можуть становити інтерес для ОРІС та приватних американських компаній. Щодо економічних зв’язків, то Степан Лукашик наголосив на недостатній присутності американських інвесторів в нашому регіоні, що не відповідає потенційним можливостям Львівської області.

За попередніми розрахунками за 5 місяців 2004 року зовнішньоторговельний оборот Львівської області з США складе понад 227 мільйонів доларів США. А це становить 23,5% зовнішньоторговельного обороту області. Станом на 1 червня 2004 року інвесторами із США в економіку області внесено інвестицій на суму 16,1 мільйонів доларів США, що становить 5% від загального обсягу інвестицій, залучених в область.

ОРІС є агенцією уряду США, яка страхує американські інвестиції за кордоном, сприяє економічному розвитку в нових країнах та країнах, що розвиваються, доповнює приватний сектор в управлінні ризиками, пов’язаними з прямими іноземними інвестиціями, та підтримує американську міжнародну політику. З часу заснування в 1971 році ОРІС сприяв залученню інвестицій на суму понад 145 мільярдів доларів США, завдяки яким було отримано більше 11 мільярдів доларв США та створено 680 тисяч нових робочих місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *