ОСТАННІ НОВИНИ

На отця Василя Ковпака накладено велику екскомуніку

|

Згідно із рішенням Міжєпархіального церковного трибуналу першої інстанції на отця Василя Ковпака накладено велику екскомуніки, повідомляє прес-служба Глави УГКЦ. Суд у справі отця Ковпака закінчився першого червня у митрополичих палатах у Львові. Отець Ковпак має право подати апеляцію. Декрет Блаженнішого владики кардинала Гузара було вручено отцеві Ковпаку сьогодні.

Як повідомляє прес-служба, під час процесу було виявлено, отець Василь Ковпак будучи священником Львівської архієпархії УГКЦ, “тісно співпрацював єпископом Бернардом Феле, не з’єднаним з Апостольським Престолом, і агітував до цього інших греко-католицьких душпастирів, і внаслідок цього засновує Братство Священномученика Йосафата.

Згодом вищезгаданий Бернард Феле посвячує так звану семінарію на території Львівської архиєпархії і благословляє так званий жіночий монастир, опікуном яких є о. В. Ковпак. Створення незаконних інституцій на території Вероховного Архиєпископства УГКЦ під керівництвом Бернарда Феле і представників так званого Товариства Святого Пія X спричинило занепокоєння у духовенства та вірних УГКЦ, тому що створюються неканонічні, протиправні інституції та іншими.”

Згідно із церковним правом, отець В. Ковпак до закінчення процесу не має права приймати Святі Таїнства, брати участь у властивий спосіб в священних обрядах, а для духовенства — заборону служити Святі Таїнства, виконувати треби, церковні служби та займати посади. Крім того, згідно із декретом владики Ігоря Возьняка, отець Ковпак не може перебувати до закінчення процесу на території будь-якої із парафій Львівської архієпархії УГКЦ. Йому рекоендовано перебувати в Святоуспенській Унівській Лаврі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *