ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські аграрії за обрання Литвина і зміну назви партії

|

4 червня Х конференція Львівської обласної організації АПУ підтримала пропозиції політради партії від 2 червня щодо рекомендацій 6-му з’їзду партії обрати головою Аграрної партії голову ВРУ Володимира Литвина і змінити назву самої партії. Голова ЛОО АПУ Володимир Снітинський повідомив, що наразі невідомо, яка буде нова назва партії, але запевнив, що вона включатиме слово „аграрна”.

Всі виступаючі високо оцінили Володимира Литвина як людину і як можливого лідера партії. Народний депутат Михайло Гладій, заступник голови АПУ повідомив, що вже пройшли обласні партійні конференції у 22 областях України і всі вони підтримали кандидатуру Володимира Литвина на лідера партії. Зміна назви партії і її керівника, на думку члена виконкому ЛОО АПУ, заступника голови Львівської ОДА Володимира Герича, повинно підняти партію на новий рівень. „Аграрна партія це провладна партія, оскільки до неї належить багато керівників”, — наголосив він.

Депутат Львівської ї облради, перший заступник голови Державного комітету України з водного господарства Ярослав Гадзало, який також є членом АПУ, зазначив, що, можливо, визначальним у виборі нового голови партії стали слова Володимира Литвина, сказані ще у лютому цього року про те, що 2005 рік буде роком села в Україні. На думку Ярослава Гадзала, на 2005 рік у Держбюджеті буде закладено мільярди гривень на потреби села. Він переконаний, що Володимир Литвин зможе це зробити.

Конференція визнала доцільним змінити назву партії на таку, яка в більшій мірі відповідає її соціальним установкам, меті і програмним завданням.

У жовтні 2003 року делегати другого етапу 5-го з’їзду АПУ звільнили з посади голови партії Михайла Гладія і обрали новим керівником партії віце-прем’єра Івана Кириленка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *