ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра починаються навчання “Раф енд Реді”

|

Завтра на Яворівському полігоні відбудеться урочисте відкриття міжнародних навчань з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій „Раф енд Реді 2004“, у якому візьмуть участь 200 американських та 400 українських рятувальників, повідомляє прес-центр навчань. Керівництво навчаннями здійснюватимуть мністра з питань надзвичайних ситуацій Григорій Рева та помічник генерал-ад’ютанта військово-повітряних сил Національної Гвардії Каліфорнії, бригадний генерал Деніс Дж. Лукас.

Активна фаза навчань розгорнеться на Яворівському полігоні, залізничній станції „Шкло”, Державному підприємстві „Сірка” та на летовищі „Скнилів”. Під час навчань рятувальники відпрацьовуватимуть пошук та порятунок у зоні катастрофічного землетрусу в умовах зруйнованої інфраструктури. Також проводитимуть аварійно-рятувальні роботи в в умовах значного викиду сильнодіючої отруйної речовини, гаситимуть умовну пожежу на промисловому підприємстві. Особлива увага буде приділена організації надання медичної допомоги, евакуації постраждалих до спеціалізованих медзакладів. На навчаннях від України буде залучено 84 одиниці спеціальної, гірничорятувальної та військової техніки, а також до 40 пожежно-рятувальних автомобілів.

Навчання відбуваються в рамках Програми двостороннього співробітництва між МНС України та штатом Каліфорнія США. „Раф енд Реді” практично щорічно проводяться уже з 2000 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *