ОСТАННІ НОВИНИ

Питання про ціни за проїзд у маршрутівках так і не розглянули

|

Члени міського виконавчого комітету навіть не розглядали питання про погодження тарифів на перевезення в міському транспорті. Секрктар міськради Зеновій Сірик заявив, що навіть розгляд цього питання – це вже дії проти Закону “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”. Тому члени виконкому проголосували заслухати доповіді управління транспорту та зв’язку та управління економіки як інформацію.

За планом, сьогодні виконком мав узгодити з перевізниками підняття тарифу на проїзд на 20 копійок. Для цього перевізники дали на розгляд в управління економіки пакет документів із потрібними цифрами та даними. Підняття цін перевізники аргументують не лише підняттям цін на нафтопродукти, але й амортизацією основних фондів, підняттям заробітної платні та інше. “Ми стурбовані проблемами перевізників і розуміємо, що ціни потрібно підняти, проте ми не можемо вступати в суперечки із законом,” – сказав міський голова Любомир Буняк.

Президент Асоціації перевізників Львівщини Роман Лобода нагадав, що перевізники просять вперше за два роки підняти ціну на свої послуги. Через нафтовий бум лише цього тижня піднялися ціни на перевезення в кількох обласних центрах України. прослухавши інформацію, члени міськвиконкому почало палко та емоційно дискутувати. Говорили, що якість перевезення у Львові не відповідає ціні, що у Львові не потрібні маршрути, які дублюють трамвайні чи тролейбусні лінії, що вперше за багато років потрібно закупляти нові автобуси, трамваї та тролейбуси за кошти з аукціонів та багато іншого.

Підсумувалося засідання тим, що управлінню транспорту і зв’язку, управлінню економіки та перевізникам дали час для узгодження розгляду цього питання із законом. Спершу говорили про визначений термін, а потім зійшлися на “коли будете готові, міськвиконком розгляне це питання.” Після розгляду питання Роман Лобода вийшов з малої сесійної зали ЛМР і відмовився спілкуватися із журналістами: “Я не маю що коментувати, я вже все сказав.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *