ОСТАННІ НОВИНИ

Житло у військових Винників і Рясного не відбиратимуть

|

Учора Комісія з питань регулювання земельних відносин та адміністративно-територіального устрою Львівської облради під головуванням Ярослава Янишина провела виїзне засідання у Винниках і Рясному. Учасники засідання вирішували питання юридичного права повернення Держлісгоспові території, яку займають військові частини Міноборони України. після перегляду усіх питань було вирішено погодити – повідомляє прес-служба облради.

Зокрема, на території Винниківського лісництва військову частину розформували ще 2001 року, а 15 гектарів у довгостроковому користуванні Міноборони досі не передано Держлісфондові. Площа переважно зайнята лісом, але є тут й житлові будинки, військові об`єкти, технічно-господарські споруди. Домовлено, що житло військовиків, більшість якого вже приватизовано, залишиться у розпорядженні власників.

Схожа ситуація виникла і у військовій частині на території Рясного, розташованій на близько 10 гектарах землі. За словами головного інженера КЕВ м. Львова, підполковника Євгена Носаченка, військовики готові підписати акти прийому-передачі території. Однак затримка не лише через документальне оформлення: у лісах є підземні дислокації та військові об`єкти і питання їх демонтажу треба узгодити із керівництвом Західного оперативного командування. Як повідомив директор Львівського держлісгоспу, депутат обласної ради Роман Дудич, „санітарний стан господарств не поганий, але все ж територію треба привести до порядку, ліквідувати напівзруйновані й занедбані споруди, прибрати ліс і заповнити його новими насадженнями“.

Комісія дала доручення Управлінню земельних ресурсів у Львівській області подати перелік потрібних документів для юридичного оформлення повернення землі до Держлісфонду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *