ОСТАННІ НОВИНИ

В УКУ обговорять питання уніатизму

|

Сьогодні о 14:30 в Українському Католицькому Університеті відбудеться зустріч з професором Свято-Сергієвського православного богословського інституту (Париж) Мішелем Ставру, який виголосить доповідь на тему: “Міжнародний діалог про Греко-Католицькі Церкви: новий французький текст” – повідомляє прес-служба УКУ.

Цей французький православний богослов є членом Спільної католицько-православної комісії у Франції, яка займається проблемою діалогу між православними і католицькими церквами. „Етика діалогу між християнами базується не на абстрактних ідеях, а на життєвому досвіді. Ми всі знаємо що для християн життєвим досвідом є досвід життя у Христі, яке вводить нас у троїчне життя, а отже життя у сопричасті. Цей життєвий досвід вимагає постійного навернення, основи будь-якої етики діалогу, гідного так називатись, – каже професор Ставру. – Діалог правди повинен бути також діалогом милосердя. Адже між правдою та помилкою знаходяться ще незнання, неосвіченість, нерозуміння того, про що йдеться, оскільки ми маємо різні мови, різні інтелектуальні традиції, ми вели різні історичні бої і розвивались у різних перспективах”.

„Проблема уніатства постає сьогодні головною перепоною для продовження діалогу між Греко-Католицькою Церквою та Православною Церквою. Ось чому ми повинні бути вдячними Спільній католицько-православній комісії у Франції за те, що вона останнім часом спробувала висвітлити цю проблему. Для цього вона проводить власну роботу і залучає найкращих спеціалістів, багато з яких знає проблему зсередини” – зазначив Олів’є Клеман, професор Свято-Сергієвського православного богословського інституту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *