ОСТАННІ НОВИНИ

В Пустомитівському районі здійснять проект економічного розвитку громади

|

У рамках початку реалізації на Львівщині канадсько-українського Проекту економічного розвитку громади відбулась зустріч заступника голови Львівської обласної ради Тараса Федака з представниками Канадського бюро міжнародної освіти. Зокрема українську сторону на переговорах презентували – голова Пустомитівської РДА Мирон Мельник, голова Пустомитівської РРА Василь Надворний, начальник Головного управління економіки ЛОДА Валерій П’ятак, президент Агенції регіонального розвитку (Пустомити) Михайло Кравець, депутат Львівської міської ради Володимир Сулипа. З канадської сторони участь в зустрічі взяли – директор проекту Тоні Березовецький, менеджер проекту Олена Горєва, заступник менеджера проекту Світлана Пчеліна, координатор проекту Лінда Прухницька.

Проект ЕРГ – це розрахована на чотири роки ініціатива, яку фінансує Канадська агенція міжнародного розвитку. Проектом передбачено співпрацю з громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування та підприємствами малого бізнесу у міських та сільських громадах Пустомитівського району. Мета проекту полягає у зміцненні потенціалу громад, що допоможе їм покращити свої економічні та соціальні умови життя повідомляє прес-секретар обласної ради Леся Мірошник..

Впродовж реалізації проекту передбачено вироблення сталого місцевого досвіду зі створення мікропідприємств шляхом проведення навчання на рівні громади, надання допомоги у створенні місцевих та регіональних асоціацій економічного розвитку, навчальні поїздки та стажування в організаціях, які працюють у сфері ЕРГ в Україні, регіоні та Канаді, надання підтримки на рівні громади, надання позик для громадських мікропідприємств.

Окрім Пустомитівського району, проект втілюватиметься в Черкаській та Закарпатській областях. Канадійці планують виділити на це близько 5 млн.канадських доларів.

За словами заступника голови Львівської обласної ради Тараса Федака, “проект необхідний і Львівщина зацікавлена у його успішному впровадженні на території нашого регіону, обласна влада готова зробити свій фінансовий внесок у реалізацію проекту“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *