ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці затримали обох вбивць 19-річного таксиста

|

Львівські правоохоронці затримали двох чоловіків, яких небезпідставно підозрюють у вбивстві 19-річного водія радіотаксі Ростислава Олексіва, повідомила старший інспектор ЦГЗ УМВСУ у Львівській області Галина Лучків. Як розповів заступник начальника УМВС України у Львівській області полковник міліції Ігор Цікало, правоохоронці встановили двох чоловіків, причетних до вчинення цього злочину – 37-річного львів’янина та 33-річного жителя Перемишлянського району, який тимчасово мешкав у Львові

Нагадаємо, що Ростислава Олексіва вбили в ніч на 29 травня у Львові. Зловмисники забрали у хлопця мобільний телефон, автомагнітолу, годинник та денну виручку. Тож при розкритті цього злочину оперативники найперше відпрацьовували версію про те, що вбивство було скоєно з корисливих спонукань. Хоча й не відкидали, що злочинцем може виявитися хтось із найближчого оточення потерпілого. Припускали також, що хлопця могли вбити рекетири, яким він відмовився платити за „дах”. Впродовж трьох днів правоохоронці ретельно відпрацювали кожну із цих версій.

Затримували зловмисників у одному із барів по вулиці Науковій у Львові. Під час обшуку у помешканнях підозрюваних оперативники знайшли пістолет „Наган” та мобільник потерпілого. Про усі обставини скоєння злочину розповів один із затриманих. За його словами, того дня він та його спільник ремонтували машину у гаражі. Робота затяглася до ночі. Обоє чоловіків вже були добряче напідпитку, тож щоби добратися до дому їм довелося спинити перше зустрічне таксі. Прибувши за вказаною адресою, водій авто назвав ціну – 17 гривень. Одному з пасажирів така оплата за проїзд видалася занадто високою і він почав емоційно доводити таксисту свою правоту. Між ними виникла суперечка під час якої невдоволений клієнт почав душити водія проводом від антени та вистрелив йому у плече. Вбивши таксиста, зловмисники розділили між собою його денний заробіток (140 гривень), забрали з машини магнітолу, годинник, мобільний телефон та втекли.

За словами Ігоря Цікала, пошук злочинців ускладнювався тим, що жоден із них не потрапляв раніше до поля зору оперативників. Полковник міліції зазначив, що зараз правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння інших злочинів. За фактом убивства таксиста прокуратурою Сихівського району Львова порушено кримінальну справу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *