ОСТАННІ НОВИНИ

У прес-клубі реформ міркували, як нагодувати підприємців інформацією

|

Над проблемами інформаційного забезпечення суб’єктів підприємництва міркували сьогодні на засіданні Львівського прес-клубу реформ. “Хто володіє інформацією – той володіє світом” – нагадавши цю банальну істину, начальник Львівського обласного управління статистики Семен Матковський констатував: львівські підприємці забезпечені інформацією недостатньо. А голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес підкреслив, що подібна ситуація призводить до спотворених поглядів підприємців на сучасний бізнес і на їх перспективи у ньому.

“Підприємцям бракує інформації для прийняття правильних рішень, – наголосив Зеновій Бермес. – Зокрема, проведені у Львові інвестиційні ярмарки показали, що наші бізнесмени навіть не уявляють, що насправді цікавить іноземного інвестора”. На думку п.Бермеса найбільш катастрофічною є непоінформованість у галузі виробництва та переробки сільськогосподарської продукції.

Учасники засідання погодилися, що інформаційний голод суб’єктів підприємництва є серйозною проблемою для суспільства, яку потрібно нагально вирішувати. Наразі бракує як інформації так і ресурсів для її поширення. Зокрема, слабо використовуються інтернет-технології, а існуючі слабо популяризуються серед підприємців, для яких вони насамперед створені. Промовистим виглядає той факт, що представлений на засіданні прес-клубу ринкових реформ начальником управління статистики Семеном Матковським сайт “Ділова Львівщина” (www.business-invest.lviv.ua), з детальним оглядом економічного потенціалу Львівщини, виявляється існує уже рік, хоч більшість присутніх довідалися про нього саме з сьогоднішньої інформації.

Окрім пресової та інтернет-підтримки, свою роль мають відіграти навчальні семінари та конференції – вважає начальник головного управління економіки Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак. На його думку, функції економічної просвіти варто делегувати професійним структурам, які не перший рік працюють в цій галузі – тій же Асоціації роботодавців та подібним організаціям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *