ОСТАННІ НОВИНИ

За комунальні послуги платитимемо в єдиному розрахунковому центрі

|

З червня мешканці нашого міста зможуть оплачувати всі види комунальних послуг в єдиному розрахунковому центрі. Кожній квартирі присвоєно ідентифікаційний номер, який вміщено в єдину базу даних. Офіційне впровадження системи оплати комунальних послуг в єдиному розрахунковому центрі намічено на 1 липня, однак з цього місяця стара схема оплати комунпослуг існуватиме паралельно з новою.

“Сьогоднішня система є неефективною та застарілою. Адже кожна структура, що надає комунальні послуги, самостійно відповідає за квитанцію. Це впливає на рівень розрахунків. Тому ми вирішили створити єдиний банк даних про рівень розрахунків, який зможе спростити систему оплати комунпослуг, а нам дозволить краще проконтролювати рівень комунальних проплат” – розповів заступник міського голови з житлово-комунального господарства Ігор Базарник.

За словами директора львівської філії Мегабанку Євгена Ясіновського, який виборов тендер на створення єдиного розрахункового центру, підготовчий період вже йде до завершення. Мегабанк наразі укладає угоди з іншими банками, які зможуть приймати платежі. “Перехід на нову систему має бути безболісним. Спочатку існуватимуть дві схеми оплати комунпослуг. А для того, щоб не утворилося черг, ми забезпечимо широку мережу прийому платежів” – розповів Євген Ясіновський. За його ж таки словами, Мегабанк уже опрацював бази даних всіх комунальних підприємтсв міста, окрім “Львівгазу”.

Перехід на нову систему оплати комунальних послуг проходитиме в три етапи. Цього місяця мешканці Сихівського та Шевченківського районів отримуватимуть єдину розрахункову книжку, яку вони заповнюватимуть самостійно. Потім комунальні послуги сплачуватимуть за єдиною квитанцією, де вже будуть вказані конкретні цифри. І на третьому етапі – проводитиметься безпаперова форма прийому платежів. “Відтак людина зможе прийти до будь-якого пункту прийому платежів, де їй нададуть повну інформацію про стан розрахунків, а сплачуватитме вона ту суму, яка в неї буде при собі” – наголосив Ігор Базарник. Повний перехід на систему єдиного розрахункового центру заплановано здійснити за 3-4 місяці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *