ОСТАННІ НОВИНИ

“Наша Україна“ вважає рішення Апеляційного суду упередженим і політичним

|

Львівська обласна рада протягом місяця планує подати касаційну скаргу до Верховного Суду України на сьогоднішнє рішення Апеляційного суду Львівської області. Нагадаємо, що йшлося про перегляд справи за заявою прокурора Львівської області до Львівської обласної ради про скасування рішення облради „Про реорганізацію постійних комісій обласної ради“

Депутати обласної ради від фракції „Наша Україна“ розповсюдили заяву, де рішення Апеляційного суду Львівської області названо упередженим і політичним:

“1 червня Апеляційний суд Львівської області відхилив апеляційну скаргу обласної ради на рішення місцевого суду Галицького району від 11 березня 2004 про незаконність реорганізації постійних комісій обласної ради. Таким чином суд ухвалив залишити без змін рішення Галицького місцевого суду. Ще на початку засідання суд відхилив клопотання представника Львівської обласної ради Михайла Ваврина про допит восьми депутатів облради і народного депутата України Ігоря Шурми, а також не погодився витребувати для огляду з прокуратури області відеозапис пленарного засідання, наданий на її вимогу Львівською обласною радою. На думку суддів, ці два пункти треба було розглядати у суді першої інстанції. До того ж суд не допитав голову лічильної комісії В.Пазиняка, який міг би підтвердити кількість депутатів, що голосували за реорганізацію постійних комісій облради 29 вересня 2003 року.

Згідно з матеріалами перевірки обласної прокуратури, в день голосування 29 вересня не було кворуму, а при голосуванні – 34 депутати були відсутні, а вісім не голосували. Водночас, за словами Михайла Ваврина, засідання було правочинне, бо протокол засідання і дані реєстрації депутатів засвідчують, що з`явилось 56 депутатів, а за рішення про реорганізацію комісій голосував 51 депутат. Як зазначив Михайло Ваврин, „ті депутати, що заперечують факт свого голосування 29 вересня, пов`язані з певною політичною силою, що чинить на них тиск, адже вони не подали заяв до комісії з питань регламенту і депутатської етики під час сесії.“ На переконання депутатів-“нашоукраїнців“ рішення про реорганізацію залишається чинним”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *