Максимов мав право грати проти „Карпат“ - вважає Федерація футболу

|

Результат матчу „Карпати“-“Борисфен“ залишений в силі – 3:2 на користь бориспольців. Таке рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ. Історія з участю дискваліфікованого бюро ПФЛ Юрія Максимова у грі 27-го туру між „Карпатами“ та „Борисфеном“ закінчилася майже полюбовно для всіх сторін. Крім „Карпат“. Інтереси львівського клубу в цьому футбольному трикутнику виявилися четвертими зайвими. КДК таки підтвердив одноматчеву дискваліфікацію Юрія Максимова, яку він отримав після засідання Бюро ПФЛ, яке пройшло 25-го травня. Але пропустить Максимов гру наступного, 28-го туру, з „Шахтарем“.

КДК відхилив протест львівських „Карпат“, які вимагали визнати неправовою участь у цій грі Максимова. Таке рішення прийнято згідно регламенту, де зазначено, що останньою інстанцією у затвердженні дисциплінарних санкцій – є саме КДК ФФУ. Також КДК відхилив скаргу футбольного клубу „Борисфен“, в якій ті намагалися опротестувати рішення Бюро ПФЛ по дискваліфікації Максимова, і зобов`язав внести бориспільців 500 доларів на рахунок професіональної футбольного ліги.

Тим не менш, уникнути обговорення цього резонансного питання не вдалося. Нині ясно одне, що згідно регламенту Юрій Максимов міг грати у грі з „Карпатами“ – це за літерою закону. Натомість неясно, чому КДК не зібралося і не винесло рішення по Бюро ПФЛ від 25-го травня перед матчами 27-го туру? У понеділок, виступаючи у програмі „Наш футбол“ (УТ-1) президент федерації футболу України Григорій Суркіс задався питанням, чому рішення Бюро ПФЛ від 25-го травня надійшло у КДК ФФУ лише після обіду 28-го травня… Президент ПФЛ Равіль Сафіуллін у відповідь заявив, що Григорій Суркіс, сказавши ці слова, був погано проінформований. За версією Сафіулліна, документи по Бюро ПФЛ від 25-го травня були подані у ФФУ вже на наступний день, тобто 26-го числа. Причому, як сказав пан Сафіуллін – це підтверджує керівник комітету, який відповідальний за дані рішення – Міненко. Присутні на засіданні віце-президенти ФФУ Олександр Бандурко та Сергій Стороженко на ці факти „дружньої“ організації нічим не відповіли. А пан Стороженко навіть зазначив щось на зразок того, що не важливо коли передаються документи, а важливо те, що порушений правовий аспект їх передачі…

Утім, на даний момент Сергій Стороженко був правий. Якщо навіть документи прийшли до КДК у п`ятницю, то вже в суботу засідання цього органу цілком могло відбутися і винести рішення. До речі, Григорій Суркіс на одному з Виконкомів ФФУ сказав такі слова, що стосується засідань КДК: „коли потрібно тоді цей орган і збереться…“ – це не дослівно, але суть збережена.

У даному випадку „Карпати“ схильні вважати, що КДК, ймовірно, цілеспрямовано не підтвердила рішення Бюро ПФЛ по дискваліфікації Максимова перед грою у Львові. За словами генерального директора клубу ФК „Карпати“ Петра Комара, їх команда готуючись до гри з „Борисфеном“ у тактичному плані проводила тренування, знаючи, що Максимов не буде грати і довідалися про те, що він вийде на поле лише за годину до гри. Також Комар додав, що вони будуть продовжувати відстоювати свою позицію, зазначивши: „навіть, якщо команда не потрібна українському футболу, ФК „Карпати“ буде існувати. Не важливо, де ми будемо грати – в першій лізі, чи в іншій країні.“ Що стосується планів „Карпат“ вийти з чемпіонату України, то одним з варіантів „еміграції“, за версією champion.com.ua, є сусідня Польща.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *