ОСТАННІ НОВИНИ

Дитячу клінічну лікарню мають добудувати до кінця року

|

Міська дитяча клінічна лікарня досі не завершена, але коштів, закладених у бюджеті, вистачить для того, аби добудувати корпус для новонароджених і нарешті завершити формування стаціонарної амбулаторії – повідомив сьогодні під час зустрічі з журналістами головний лікар Дмитро Квіт. У міському бюджеті, за його словами, на це передбачено 3 мільйони 300 тисяч гривень і ще додатково обіцяють 2 млн. на завершеня корпусу. Хоч на те, щоб обладнати корпус треба ще 5,5 млн., але про це мова наразі не йде. Загалом, на фінкціонуваня цієї лікарні у бюджеті передбачено 4,6 млн. грн.

Д. Квіт також зазначив, що у цій лікарні є єдине в області урологічне відділення та дитяче нейрохірургічне відділення, алергологічний та реабілітаційний центри. Щорічно у лікарні лікується близько 10 тисяч дітей, роблять 2 тисячі операцій. Лікують тут не лише міських дітей, але 20% – сільські діти. Зважаючи на те, що до цієї лікарні приходить багато хворих, лікарі констатують відносне зростання алергічних патологій, травматизму та новоутворень у дитячій нервовій системі, хоч загально по місту таких фактів менше. Також нерідко лікарі мають проблеми з новонародженими дітьми, коли мусять не лікувати, а оформляти їм опікунство. Так, минулого року близько десяти матерів відмовилися від своїх немовлят.

Водночас, головний спеціаліст інспектор з питань охорони материнства і дитинства міського Управління охорони здоров’я Тетяна Хижнюк розповіла, що протягом минулого року в місті народилося більше немовлят, ніж торік. Щоправда вона також констатувала ріст рівня смертності серед немовлят (хоч він досі нижчий від середньоукраїнського) та ріст кількості абортів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *