ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`яни доводять “Львівелектротранс” до банкрутства

|

Через бажання значної частини пасажирів львівських трамваїв їхати “на халяву” повністю або частково, МКП “Львівелектротранс” недобирає як мінімум шість мільйонів гривень, стверджує народний депутат України Олекса Гудима. Під час сьогоднішньої прес-конференції народний депутат повідомив, що до таких висновків його схиляють результати дослідження, проведеного представниками редакції партійної газети “Народне слово”, атакож сам депутат, який із ознайомлювальною метою проїхався у тролейбусах та трамваях.

Згідно із даними цього дослідження, серед пасажирів, які не мають пільг для проїзду у міському електротранспорті, до двох відсотків нахабно відмовляються платити. Ще приблизно 4-5% пасажирів намагаються розповісти про посвідчення, яке гарантує їм безоплатний проїзд, однак під час контролю виявляється, що такого посвідчення у них просто немає. А от найбільша частина пасажирів – до чверті від усіх непільговиків, просто намагаються домовитися з кондукторами про часткову оплату або віддають квиток кондукторам. “Ці дані наштовхують мене на думку, що львів`яни доводять “Львівелектротранс” до жалюгідного стану незгірш за держбюджет, який регулярно не хоче повертати цьому перевізнику кошти за перевезення власне пільговиків” – підсумував народний депутат.

За його словами, якщо минулого року “Львівелектротранс” перевіз 77,8 млн пасажирів, то практично до 70-и відсотків цих пасажирів їздили повністю або частково “на халяву”. І це при тому, що трамвайний та тролейбусний парк практично повністю замортизований, тобто навіть не може виходити на маршрути. На думку О.Гудими, міська влада, розробляючи проект наступного року, має дуже пильно придивитися до проблем пасажирського електротранспорту і скерувати на його оновлення серйозні суми, особливо, зважаючи на коливання цін на бензин, які, як переконаний депутат, уже найближчим часом призведуть до подорожчання проїзду у “маршрутках” і у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *